0766.700.480

Program L-D: 9:00 - 23:00

office@acstb.ro

Beneficiile Inotului | Club Sportiv TIMEX Bucuresti

beneficiile inotului

Tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile inotului

beneficiile inotuluiInotul reprezinta o activitate sportiva ce va aduce o multitudine de beneficii, cum era de asteptat, de la cele fizice pana la cele mentale. Printre beneficiile fizice se numara tonifierea musculaturii, ajutarea la slabit si fortificarea plamanilor. Practicarea acestui sport iti va imbunatati viata. De asemenea, inotul se poate practica indiferent de anotimp, fie ca se practica intr-un bazin acoperit sau descoperit puteti sa va bucurati de aceasta activitate indiferent de perioada anului in care va aflati. Se preconizeaza ca inotul este practicat cu precadere vara, cand se poate inota si la mare, acest lucru fiind favorabil si convenavil totodata pentru cei interesati.

Un alt avantaj al inotului il reprezinta faptul ca nu trebuie sa iti soliciti articulatiile atunci cand inoti. Corpul tau nu este la fel de solicitat atunci ca atunci cand practici sporturi pe uscat. Sistemul muscular este solictat foarte mult de pilda, atunci cand ridicam greutati si executarea gresita a exercitiilor ne poate cauza injurii serioase la nivelul zonei afectate. Pe de alta parte, inotul este o activitate cu risc scazut de injurii. Inotul este si un remediu pentru cei cu boli ale sistemului locomotor si de asemenea ajuta in recuperarea fizica celor accidentati.

Printre altele, un studiu a fost realizat, iar rezultatele acestuia ar putea sa va surprinda in mod placut: inotul te ajuta sa traiesti mai mult si mai bine. Bineinteles, nu putem vorbi de o viata lunga si fara o alimentatie adecvata dar inotul, corelat cu un stil de viata sanatos poate intr-adevar sa ne adauge cativa ani in plus de viata. La acest studiu au participat barbati in numar de patruzeci de mii cu varste cuprinse intre douazeci si saizeci de ani. In urma rezultatelor, cei ce au frecventat bazinul de inot au cu 50% mai putine sanse de a deceda din diverse motive decat cei ce nu au atins apa din bazin.

Lista de avantaje nu s-a terminat, continuam cu sistemul circulator, inotul favorizeaza circulatia sanguina si de asemenea stimuleaza frecventa cardiaca. Pe scurt, ne pune sangele in miscare. Revenind la sistemul locomotor, in timp ce practicam inotul toate grupele musculare lucreaza simultan provocand organismul nostru la un efort total. Frecventa cardiaca creste pentru a furniza oxigen pentru sistemul muscular, iar cu timpul, dupa mult antrenament, exercitiile devin mai usoare pentru ca capacitatea pulmonara creste si ne vom adpta mai usor efortului.

Acum o sa vorbim despre sistemul respirator, inotul creste capacitatea respiratorie si in timp, vei respira mai eficient. Acest lucru este benefic in special pentru persoanele in varsta care sufera de o capacitate respiratorie scazuta. Daca suferiti de astm, avem vesti bune pentru dumneavoastra: inotul reduce frecventa episoadelor de astm. Acest lucru este datorat prin inhalarea aerului umed din jurul piscinei.

O sa ne oprim aici cu enumerarea beneficiilor care par, sa nu se mai termine, ale inotului. Daca doriti sa tonifiati musculatura si sa va intariti sistemul respirator si circulator va asteptam la piscina!

Data viitoare, in partea a 2-a a acestui articol, vom vorbi despre alte beneficii surprinzatoare a inotului!

Copyright © 2015 - Clubul Sportiv TIMEX Bucuresti

Scroll to Top